Tegenwoordig zijn kamado's, keramische BBQ's, steeds betaalbaarder. Kamado's bieden ten op zichten van de traditionele bbq's.
VOORDELEN VAN KAMADO BBQ
- Hogere temperaturen bereiken en vasthouden.
Kamado's hebben een goed lucht aanvoersysteem. Van onder lucht aanzuigen en boven een klep. Hiermee is het mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen. Dit kan vaak tot wel 450 graden Celsius.
- Beter temeratuur controleren
Het materiaal gebruik van de kamodo is zo gekozen dat de temperatuur lang vast te kunnen houden. Dit is ideaal voor de garing van gerechten. Gerechten blijven lekker sappig en smaakvol.
- volledig afsluitbaar
Een kamado is afsluitbaar met een deksel. De BBQ temperatuur blijft goed met gesloten deksel. Hierdoor kan de bbq smaak van het houtskool of rookblokken goed in het vlees trekken.
- Meer dan grillen alleen
- Roken: je kunt op een hoge en op een lage temperatuur roken. Dit kan met een gewone BBQ niet. Op lage temperatuur of zelfs op een koude temperatuur kun je vlees, worst of vis roken, met verschillende soorten rookschips / houtsnippers die een eigen smaak geven.
- Slow cooking (langzaam garen): Deze techniek wordt gebruikt voor smaakvol, zacht en sappig vlees, zoals spareribs, pulled pork, pulled chicken, rosbief. Met een constante temperatuur van rond 100 graden celsius is dit met een kamado makkelijk. Ook dit kan niet met een gewone BBQ.
- Braden (ovengerechten): Doordat een kamado afsluitbaar is werkt deze ook perfect als oven. Gerechten kunnen een een schaal op het grillrooster onder de afgesloten deksel. De smaak kan de typische bbq smaak goed in het gerecht trekken. Met rookhout is de smaak naar wens aan te passen. Dit is ook erg geschikt voor groenten.Dit kan beter met een kamado dan met een gewone BBQ.
- Grillen: Grote stukken vlees of vis grillen. Hoe groter het formaat van de kamado, hoe groter het stuk vlees wat je kan grillen. Als vanaf de kleinste maak van 13 inch is dit mogelijk. Stukken vlees van 1-1,5 kg of een hele kip zijn altijd mogelijk. Dit kan beter met een kamado dan met een gewone BBQ.
- Stomen: Door een schaal water boven de kolen te zetten met gesloten deksel kun je gerechten ook gaarstomen. Het beste kan dit met een platesetter, andere een bak water op het grillrooster. Erop zetten en stomen maar. Dit kan beter met een kamado dan met een gewone BBQ.
- Bakken: de kamado is ook erg geschikt om te bakken, denk aan brood en pizza. Doordaty de temperatuur tot 450 graden celsius gaat, bereik je dezelfde temperatuur als een pizzaoven. Ook is Indiaans naan brood of wraps bakken mogelijk.Dit is niet mogelijk met een gewone BBQ.
- Geschikt voor elk seizoen
Een kamado is zeer geschikt om 365 dagen per jaar te barbecueën. Een kamado is met zijn buitenste coating weerbestendig. Veel buitenkeukens zijn geschikt voor een kamado. Zelfs op een balkon kan een kamado gebuikt worden. Door de sluitende deksel is je gerecht beschermt van de weersomstandigheden.
- Hoogwaardige materialen
Een kamado is gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze zijn nodig om de hoge temperaturen aan te kunnen en de warmte goed vast te houden. Ook door goed materiaal gebruik is de kamado duurzaam en weersbestendig. Een kamado gaat jaren mee zonder baarbij op kwaliteit te hoeven inleveren. Dit in tegenstelling tot gewone BBQ's die een beperkte levensduur hebben.
ONS AANBOD VAN KAMADO BBQ's
AmazingDEALS heeft veel BBQ producten tegen een goede prijs. Wij zoeken de beste deals.
Ben je op zoek naar BBQ's en BBQ producten. Ons assortiment wordt steeds weer aangevuld. Ben je op zoek lekkere gerechten te maken met een kamado, of ben je op zoek naar een grillmand of thermometer? Bekijk ons assortiment aan BBQ's en BBQ accessoires en score een Amazing Deal.
Ontvang de AmazingDEALS nieuwsbrief en ontvang nog eens extra 5% korting bij je volgende aankoop.